Спецпроєкти

У Саудівській Аравії жінкам дозволили самостійно подорожувати, а МВС України запустили онлайн-карту допомоги: новини за тиждень, які ви могли пропустити


Ми зібрали для вас дайджест важливих новин України та світу за останній тиждень, які ви могли пропустити.

Світ

У Саудівській Аравії дозволили незаміжнім жінкам самостійно подорожувати та вибирати, де жити.

«Сім’ї більше не можуть подавати позови проти своїх дочок, які вирішили жити самостійно», ─ прокоментував нововведення адвокат Наїф Аль-Мансі.

У Ботсвані компанія Debswana знайшла новий алмаз, який тепер називають третім найбільшим у світі.

В Естонії курсуватимуть єдині у світі шатли-безпілотники на водневому паливі. Контролюватимуть безпілотники у віддаленому режимі. Трансфер возитиме людей на невеликі відстані по місту.

Компанія Canon встановила в офісі дочірньої компанії Information Technology в Китаї камери на основі штучного інтелекту, які розпізнають настрій працівників.

Понад 30 жінок подали до суду на Pornhub через опубліковані без згоди на сайті відео за їхньої участі.

Україна

Поліція завершила досудове розслідування щодо фотографа Ктиторчука, якого звинувачують у зґвалтуванні неповнолітніх. За даними слідства, фотограф розбещував та ґвалтував неповнолітніх дівчат в автомобілі, що належав його цивільній дружині, а також — в орендованій квартирі.

У Нацбанку відтепер можна відкривати рахунки за документами в Дії.

МВС України запустило онлайн-карту допомоги жертвам домашнього насилля. Карта допоможе прокласти маршрут до потрібної спецслужби. Також вона містить інформацію про роботу цього центру й про те, яку саме допомогу там надають.

Український стартап Mosqitter, що пропонує екологічну систему боротьби з комарами, виграв на інвестиційному конкурсі в США.

OLX Нерухомість проаналізував запити користувачів і склав статистику, де найчастіше зараз намагаються знайти будинки для довгострокової або місячної оренди і скільки коштує такий відпочинок влітку.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь