Спецпроєкти

Ставлення до ЛГБТ в Україні та нові вміння роботів Boston Dynamics: новини за тиждень, які ви могли пропустити


Ми зібрали для вас дайджест важливих новин України та світу за останній тиждень, які ви могли пропустити.

Світ

Дослідники з AlgorithmWatch виявили, що алгоритми Instagram віддають перевагу оголеному тілу в постах.

«Китайське національне радіо» опублікувало заяву, де закликало регулювальні органи посилити контроль над відеоіграми, які «спотворюють» історію країни.

Відлюдник із Сербії Панта Петрович, який живе в печері, вийшов у місто, щоб вакцинуватися проти COVID-19. Ось історія його життя.

Компанія Boston Dynamics опублікувала відео, де показала, як їхні гуманоїдні роботи Atlas виконують різноманітні паркур-завдання.

Польська спортсменка Марія Андрейчик продала на аукціоні свою першу срібну медаль, яку здобула на цьогорічній Олімпіаді, щоб допомогти хворому хлопчику.

Україна

На мешканку Боярки напали через її участь в акції на підтримку ЛГБТ. Лілію Пясту в її під’їзді перестрів невідомий чоловік і приставив їй до горла ніж.

Організатори «Одеса-прайд» звернулися в поліцію через погрози праворадикалів протидіяти Маршу рівності 28 серпня. Проте правоохоронці не відреагували на заяву.

Соціологічна група Рейтинг провела опитування й визначила, як в Україні ставляться до ЛГБТ-спільноти, чайлдфрі та атеїстів.

COVID-сертифікати в застосунку «Дія» офіційно визнали в ЄС. Відповідна постанова набула чинності 20 серпня. Розповідаємо, коли запрацюють сертифікати в Дії та як їх згенерувати.

3-5 вересня у Дніпрі на Фестивальному причалі відбудеться IV Міжнародний книжковий фестиваль Book Space, у програмі близько 150 подій.

Хакери продають на платформі RaidForums дані про вакцинованих українців, які насправді є у відкритому доступі. Пояснюємо, чому не варто панікувати.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь