7 страв з яєць, які зберуть купу лайків у Instagram
Звичайне яйце здатне принести кожному з нас мільйони лайків. Страшно подумати, скільки лайків буде, якщо це яйце правильно приготувати, оформити гарну подачу і зробити ще класну фоточку.
Нагадаємо, пару тижнів тому соцмережі збожеволіли через фотографію яйця. Знімку курячого яйця, опублікованому в Instagram-профілі world_record_egg, поставили лайк понад 50 мільйонів людей. Це фото стало найпопулярнішим в історії соцмережі та побило рекорд американської моделі Кайлі Дженнер, чия фотографія набрала понад 18 мільйонів лайків і вважалася найпопулярнішим знімком в історії соцмережі.
Зараз пристрасті навколо яйця – конкурента Кайлі Дженнер вщухли, а ми тим часом ділимося з вами рецептами страв з яєць, які теж здатні принести вам купу лайків – якщо не мільйон, то пару сотень точно.
Яєчня в хлібі
хліб для тостів
яйця
рослинна олія
сіль
перець
У шматочках хліба робимо дірки за допомогою склянки. Викладаємо хліб на змащене маслом деко, вбиваємо в кожну дірку по яйцю. Присипаємо сіллю та перцем і ставимо в нагріту до 180 градусів духовку. Запікаємо, доки яйця не стануть потрібної вам консистенції.
Шакшука
яйця – 4 шт.
помідор – 4 шт.
болгарський перець – 1 шт.
цибуля – 1 шт.
часник – 2 зубчики
перець чилі – 1 шт.
зелень – за смаком
рослинна олія
сіль, перець – за смаком
мелений кмин – щіпка
Помідори миємо та робимо хрестоподібні надрізи. Заливаємо томати окропом, через 2-3 хвилини знімаємо шкірку та нарізаємо невеликими кубиками. Також дрібно нарізаємо болгарський перець та цибулю. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо в ній цибулю. Коли цибуля стане прозорою, додаємо до неї перець та готуємо 5 хвилин. Часник та чилі нарізаємо, попередньо очистивши гострий перець від кісточок. Додаємо в сковороду спеції, чилі та часник і смажимо ще 5 хвилин, постійно помішуючи.
Потім додаємо на сковороду порізані помідори та гасимо на середньому вогні 10 хвилин. Пробуємо на смак, при необхідності додаємо сіль. Робимо в овочевому соусі чотири заглиблення за допомогою ложки та вбиваємо туди яйця. Солимо та перчимо, готуємо до білого кольору білків, жовтки повинні залишитися рідкими. При подачі посипаємо дрібно рубаною зеленню – кінзою або петрушкою.
Дієтичні страви з яєць
Яйця, запечені з авокадо
авокадо – 2 шт.
яйця – 4 шт.
бекон – 2 скибочки
сіль, перець – за смаком
рослинна олія
зелень – для подачі
Бекон дрібно рубаємо ножем і обсмажуємо в невеликій кількості олії до золотистого кольору. Авокадо миємо, розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки. Вбиваємо у кожну половинку авокадо по яйцю, додаємо смажений бекон. Солимо, перчимо, викладаємо у форму для запікання. Ставимо в нагріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. При подачі посипаємо дрібно рубаною зеленню.
Яєчні маффіни
яйця
броколі
томати
болгарський перець
сіль
перець
рослинна олія
Овочі миємо, дрібно рубаємо ножем. Яйця збиваємо із сіллю та перцем. Форму для кексів змащуємо олією. На дно кожної форми викладаємо овочі, заливаємо їх яєчною сумішшю. Ставимо в нагріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. За бажання овочі можна замінити шинкою, печеним м’ясом або слабосоленим лососем.
Тости з яйцем пашот
яйця – 2 шт.
хліб – 2 шматочки
стиглий авокадо – половинка
слабосолоний лосось – 2 скибочки
лимон – часточка
сіль, перець – за смаком
Готуємо яйце пашот. Про те, як приготувати яйце пашот, ми вам уже розповідали. Детальну інструкцію можна переглянути тут. Хліб підсушуємо в тостері або на сковороді без олії. Викладаємо на хліб порізаний авокадо та лосось, збризкуємо лимонним соком. Викладаємо зверху яйце пашот і посипаємо сіллю та свіжомеленим чорним перцем.
Яйця в йогурті
несолодкий йогурт – 1 склянка
яйця – 2 шт.
лимонний сік – 1 ч. л.
свіжий шпинат – 2 горсти
олія – 2 ст. л.
солодка паприка – 1 год.
кайенський перець чи перець чилі – ч. л.
сіль – щіпка
У глибокій мисці змішуємо йогурт, лимонний сік, сіль та перець. Отриману суміш поділяємо на 2 тарілки та відставляємо убік. Листя шпинату опускаємо в киплячу підсолену воду одну хвилину. Потім дістаємо щипцями або шумівкою і даємо стекти шпинату, щоб видалити зайву воду. У сковороду наливаємо олію, паприку, кайенський перець (або чилі) та щіпку солі. Перемішуємо та нагріваємо на середньому вогні, поки суміш не пустить аромат (близько 30 секунд).
Готуємо яйця пашот (5 способів приготування яєць пашот дивіться тут). Готові яйця викладаємо у тарілки з йогуртом. Додаємо бланшировану шпинат і збризкуємо все теплою олією з паприкою та гострим перцем.
Страви з яєць на свято
Яйця по-шотландськи
фарш
перепелині яйця
сіль
перець
рослинна олія
панірувальні сухарі
Яйця відварюємо та чистимо від шкаралупи. Фарш солимо, перчимо, добре вимішуємо. Формуємо з фаршу коржики, в середину кожного коржика кладемо по яйцю. Отримані котлетки обвалюємо в панірувальних сухарях. Викладаємо на розпечену сковороду і смажимо у великій кількості рослинної олії до золотистого кольору з усіх боків. Перед подачею викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати надлишки олії.