Спецпроєкти

Для втомлених офісних працівників: що робити вихідними, якщо не хочеться виходити з дому


Нарешті довгі вихідні! Якщо ви змогли уникнути участі написання звітів чи дороблення колажів для клієнтів і маєте змогу відпочити, ось що робити вихідними, якщо немає сил виходити з дому.

Що подивитися

На останньому диханні / À bout de souffle

Режисер: Жан-Люк Годар
Рік: 1960

Про французьку нову хвилю, одним з представників якої є Годар, ми детально розповідали в цьому матеріалі. У минулій афіші ми вже радили ще один фільм Nouvelle Vague – «Хіросіма, любов моя», тепер черга дійшла і до Годара. 

Молодий Мішель Пуакар (Жан-Поль Бельмондо) скоює вбивство і приховується від поліції, паралельно намагаючись крутити роман з колишньою коханою – студенткою Патріцією (Джин Сіберг). Разом вони збираються втекти до Італії – втім, Патріція не впевнена, чи дійсно їй це потрібно.

У фільмі прекрасно все – дует Бельмондо і Сіберг, їхні імпровізовані діалоги, божевільний монтаж і атмосфера. Чи дивитися? Однозначно.

Всередині Л’юіна Девіса / Inside Llewyn Davis

Режисери: брати Коени
Рік: 2013

Музиканта Л’юіна Девіса можна назвати невдахою: зі стосунками нічого не клеїться, новий альбом не продається, і чоловік навіть не має коштів на життя. Йому доводиться підробляти чим завгодно, крім того, що пов’язано з його мрією – музикою.

Ви закохаєтеся в кольори фільму і в його меланхолійний настрій, який знайомий нам всім у холодну пору року. А ще Девіса грає крутий Оскар Айзек – могли його запам’ятати за роллю Лето Атрейдіса з «Дюни».

Тихе місце / A Quiet Place

Режисер: Джон Красинськи
Рік: 2018

Джона Красинськи ви напевне пам’ятаєте за роллю усміхненого Джима Халперта в серіалі «Офіс». Той самий Джим змужнів, відпустив бороду та разом зі своєю жінкою і за фільмом, і в житті (Емілі Блант) та маленькими дітьми приховується від монстрів. Чудовиська мають гострий слух, тому ніхто з родини не мусить видавати гучних звуків – і навіть розмовляти.

Так, тут є і класичні скрімери, які дратують, і монстри підозріло схожі на мешканців Догоридригом з «Дивних див». Втім, фільм все одно вартий уваги. А для тих, хто надто боїться хорорів – стрічка і вполовину не настільки страшна, як «Астрал» чи «Бабадук».

У фільму є продовження – «Тихе місце 2» 2020 року.

Ласун / Sweet Tooth (серіал)

Режисер: Джим Мікл
Рік: 2021

Серіал за мотивами коміксів Sweet Tooth Джеффа Леміра. За сюжетом людство потерпає від пандемії, через яку народжуються гібриди людей та тварин. Гібридів побоюються, думаючи, що вони можуть бути поширювачами інфекцій, та полюють на них. Тому маленький Гас – напівлюдина-напіволень – зі своїм батьком ховається в лісі. Коли батько помирає, дитині доводиться одній боротися за своє життя.

Як стати тираном / How to Become a Tyrant (документальний серіал)

Продюсер: Пітер Дінклейдж
Рік: 2021

Власне, Пітер Дінклейдж є оповідачем, який пояснює, чому люди прагнуть абсолютної влади і як її отримують. 

В документальному серіалі Netflix аналізуються біографії таких диктаторів, як Адольф Гітлер, Саддам Хусейн, Іді Амін, Йосип Сталін, Муамар Каддафі та Кім Ір Сен.

Куди позалипати

У всіх іноді є бажання перестати розвиватися (чи навіть вдавати розвиток) і потупити. За посиланням зібрали сайти, де можна добряче залипнути і навіть створити щось красиве. Наприклад, помалювати шовковими текстурами – дивіться, яку можна зробити красу:

Ще у добірці є сайти, на яких можна помалювати піском, пограти в симулятор космосу або подивитися на дощ з котів.

Що почитати

«Дофамінове покоління. Де межа між болем і задоволенням»

Авторка: Анна Лембке
Рік: 2021

Книжка американської психіаторки Лембке, яка працює у клініці з дослідження залежності. Авторка пояснює, як люди стають залежними від вивільнення дофаміну і що з цим, власне, робити. Лембке розповідає про людей, які приходять до неї на консультацію, і пояснює особливості залежності на реальних прикладах.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь