Спецпроєкти

Ізраїль навчатиме київських психологів допомагати військовим і постраждалим від війни


Група психологів із соціальної сфери Києва навчатиметься кваліфіковано допомагати військовим, а також працювати  з постраждалими від військових дій. Відповідний семінар запланований в Ізраїлі, повідомляють в КМДА.

Подробиці

Ще 15 психологів пройдуть навчальний семінар щодо роботи з посттравмою у військових та постраждалих від війни, пояснює заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Серед тих, хто поїде на навчання – психологи центрів соціальних служб, трудової, професійної реабілітації людей із інвалідністю, а також проєкту кризової психологічної підтримки «Варто жити». Вони навчатимуться за системою ізраїльських психологів, що мають досвід роботи із посттравматичним синдромом, працюють зі своїми військовослужбовцями.

Усі психологи після семінару отримають відповідні сертифікати та зможуть допомагати військовим та мирним, а також навчати фахівців уже в Україні і Києві зокрема.

Навчання організовано за підтримки Ізраїльського агентства з міжнародного співробітництва в галузі розвитку та Міністерства закордонних справ Ізраїлю – MASHAV. Усі витрати покриваються ізраїльською стороною.

Раніше ми розповідали про посттравматичний синдром – які стереотипи щодо нього існують і які твердження відповідають дійсності. Наприклад, ПТСР не є невиліковним і його переживають не лише ветерани війни.

Також у матеріалі з психологинею Катериною Левін пояснюємо, як зрозуміти, що вам потрібна психологічна допомога. Катерина пояснює, чому так важливо вчасно звертати увагу на свій психологічний стан, як формується травма, що потім призводить до серйозніших наслідків, та як її подолати.

Ми писали й про Центр допомоги врятованим, який запрацював у Києві. Це вже четвертий подібний заклад в Україні – от повний перелік адрес.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь