Спецпроєкти

Український фільм «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова покажуть на фестивалі незалежного кіно у США


Документальний фільм «20 днів у Маріуполі» українського журналіста та письменника Мстислава Чернова увійшов у програму американського кінофестивалю Sundance. 

Подробиці

20 січня у Парк-Сіті відбудеться світова прем’єра стрічки. «20 днів у Маріуполі» представлений в одній категорії з іншими 11 документальними стрічками зі всього світу в номінації World Cinema Documentary Competition. 

Після першого показу відбудеться зустріч команди фільму з глядачами. 

Історія створення фільму

Режисер Мстислав Чернов разом із фотографом Євгеном Малолєткою і продюсеркою Василісою Степаненко прибули за годину до початку вторгнення у Маріуполь. Вони фіксували все, що відбувалось у місті під час росіської окупації у перші місяці війни. 

«Без кадрів зруйнованих будівель та вмираючих дітей російські війська могли робити все, що хотіли. Якби не ми, таких кадрів не було. Ось чому ми пішли на ризик, щоб показати світові те, що побачили», – каже автор фільму Мстислав Чернов.

15 березня команда залишила Маріуполь через гуманітарний коридор. Відеоматеріали, які Чернов вивіз із Маріуполя, стали основою документального фільму.

Фестиваль «Санденс» відбудеться з 19 до 29 січня. Окрім фільму «20 днів у Маріуполі», в програму World Cinema Documentary Competition увійшла стрічка «Залізні метелики» українського режисера Романа Любого, що розповідає про події навколо збиття рейсу MH17 у 2014 році.

Цьогоріч Мстислав Чернов та Євген Малолєтка стали лауреатами щорічної премії Ґонґадзе за висвітлення блокади Маріуполя.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь