Спецпроєкти

Чотириденний робочий тиждень і причини тромбозу після вакцинації: новини за тиждень, які ви могли пропустити


Ми зібрали для вас важливі новини за тиждень, які ви могли пропустити.

Україна

В Україні 80% ЛГБТ-підлітків не почуваються безпечно у школі. Через свою сексуальну орієнтацію некомфортно й небезпечно почуваються 43% опитаних учнів. Майже 30% підлітків через свою сексуальну орієнтацію зазнавали різних форм фізичного насильства, а 28% – через гендерну експресію.

Freedom House за участи українських експертів і експерток запустили ініціативу Reporting Radicalism, що має на меті створення звітности й аналітики праворадикальних організацій. На платформі публікуватимуться досьє осіб і груп, які відомі своїми праворадикальними настроями. Також можа дізнатися про випадки насильства, до якого вони причетні, їхні публічні висловлювання, джерела їхньої підтримки та ресурсів.

Запустили україномовне шоу «ебаут», де відверто розповідають про життєві, але табуйовані теми: секс, фемінізм, мастурбацію, бодіпозитив і ментальне здоров’я. Ведучі у шоу діляться особистими історіями та обговорюють інфоприводи, що пов’язані з темою випуску.

Киянину нарахували борг у розмірі 764 347 гривень через невиплату штрафу, про який він не знав. Про борг чоловік дізнався завдяки Дії.

У застосунку Дія з’явиться можливість задекларувати власні доходи та сплатити податки і збори для ФОП включно з єдиним податком (ЄП) та єдиним соціальним внесок (ЄСВ). Також запустять автоматичну реєстрацію ФОП. Для цього вносяться зміни на законодавчому рівні.

Світ

В Іспанії затвердили чотириденний робочий тиждень. Уряд погодився випробувати ідею чотириденного робочого тижня й дозволив компаніям тестувати новий формат. У проєкті можуть узяти участь близько 200 компаній, де працюють від 3 до 6 тисяч співробітників.

Facebook заявив, що змінює спосіб, яким рекомендує групи, й обмежить охоплення тих, хто порушує її правила. Згідно з новими вимогами, які застосовуватимуться до десятків мільйонів активних груп, Facebook показуватиме групи, що порушують правила, нижче на панелі рекомендацій, поки повністю не видалить.

Паралельно і незалежно одне від одного вчені з Німеччини і Норвегії дослідили причини виникнення тромбозу після щеплення вакциною AstraZeneca.

20 березня Туреччина вийшла з Конвенції Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству, а також протидії цьому. Водночас президент Реджеп Тайіп Ердоган зазначає, що засуджує насильство щодо жінок, тому уряд продовжить викорінювати його.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь