Спецпроєкти

Найкращий фільм 2021 року та автоматична реєстрація ФОПу: новини за тиждень, які ви могли пропустити


Зібрали для вас дайджест важливих новин України і світу за останній тиждень, які ви могли пропустити.

Світ

Американська академія кінематографічних мистецтв і наук в Лос-Анджелес на 93-й церемонії вручила премії Оскар. Головною кінострічкою стала «Земля кочівників». Фільм отримав нагороди у двох номінаціях: за кращий фільм і за кращу режисуру. Хлоя Чжао стала другою жінкою, яка перемогла у цій категорії. Ось коротко про інші нагороди.

У канадському місті бобри позбавили людей стільникового зв’язку, Інтернету й телебачення, коли перегризли підземний кабель. Бобри сплутали підземний кабель із корінням. Від нього майже нічого не залишилося.

Фестиваль Burning Man знову скасували через пандемію COVID-19. Востаннє його проводили у 2019 році.

Стримінговий сервіс Netflix запустив функцію Play something, яка допомагає обрати, що подивитися для тих, хто не може визначитися.

Євробачення 2021 зможуть відвідати лише 3500 людей з негативним тестом на COVID-19.

Через застосування сльозогінного газу під час розгону протестів в Портленді у майже тисячі жінок порушився менструальний цикл.

Україна

bit.ua разом із читачами та експертами формує рейтинг 100 найкращих TechDrivers. Ми знайшли по-справжньому закоханих у диджитал і технології людей, у кожну категорію експерти відібрали по 25 людей. Відтепер ми запускаємо відкрите голосування, яке триватиме до 24 травня за посиланням.

З початку 2021 року Держпродспоживслужба перевірила три з половиною тисячі щоденних шкільних меню. Норми харчування порушують у кожному четвертому.

З першого травня у Києві скасували локдаун. Запрацював у звичному режимі весь наземний транспорт і метро.

Уряд ухвалив постанову, яка дозволяє автоматичну реєстрацію ФОПу в застосунку Дія. Процес реєстрації ФОПу відбуватиметься без участі реєстратора. Заявка надійде автоматично до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань для проведення держреєстрації ФОП.

У Києві з’являться нові транспортні картки для оплати проїзду. Нові транспортні картки «Київ Цифровий» діють по тому ж принципу, що і Kyiv Smart Card, але мають оновлений дизайн. Нові картки можна придбати і поповнити на всіх станціях метро, у мережі Т-кіоск та в терміналах самообслуговування.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь