Спецпроєкти

Туризм для вакцинованих і подкаст про пошук роботи: новини за тиждень, які ви могли пропустити


Зібрали для вас дайджест важливих новин України і світу за останній тиждень, які ви могли пропустити.

Світ

Єврокомісія пропонує членам ЄС дозволити туризм для вакцинованих проти COVID-19. Дозвіл може поширюватися на вакцини проти COVID-19, які отримали сертифікат ВООЗ.

Колишній поліціянт, що вбив Джорджа Флойда, подав клопотання про проведення повторного суду. Адвокат Дерека Шовіна наполягає, що суддя і сторона обвинувачення припустилися серйозних помилок під час процесу.

У світі бракує 900 тисяч акушерок, а пандемія тільки погіршує цю ситуацію. Автори дослідження вважають, що однією з причин такого дефіциту медичних спеціалістів є гендерна нерівність.

Nike пропонує кожному відкрити для себе спорт по-новому й запускає натхненну кампанію «Play New».

Німецькі священики у прямому ефірі благословлять ЛГБТ-пари, бо «не згодні із застарілою сексуальною мораллю».

Україна

Україна належить до країн із високим ризиком затяжного формування колективного імунітету. Ми ризикуємо не подолати пандемію до кінця 2022-го й набути колективного імунітету тільки у 2023 році.

KyivPride оголосив, що ПрайдМісяць і Марш рівности у 2021 році відбудеться. Також вже обрано організації, які ввійдуть до складу оргкомітету КП2021.

Маша Єфросініна запустила Viber-канал із протидії домашньому насильству. На каналі публікуватимуться поради, як протидіяти насильству, статистика потерпілих, історії людей, інформація про нові кампанії та проєкти.

В Україні завершилася третя хвиля пандемії. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов додав – останні два місяці були складними, але ситуацію з COVID-19 вдалося «втримати під контролем».

Мінцифри в межах проєкту «Дія.Цифрова освіта» разом із MEGOGO запустили освітні подкасти про пошук роботи й перехід бізнесу в онлайн.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь