Спецпроєкти

Головні новини, які ви могли пропустити — щотижневий дайджест bit.ua


bit.ua зібрало для вас дайджест важливих новин України та світу за останній тиждень, які ви могли пропустити.

Світ

Міжнародна федерація гандболу змінила вимоги до жіночої форми після скандалу з норвезькими гандболістками, які відмовилися грати в бікіні.

Штучний інтелект розв’язав біологічне завдання, над яким працювали вчені 50 років. Розробники штучного інтелекту AlphaFold заявляють, що цей прорив допоможе вченим у розробці нових ліків і розумінні різних хвороб.

Засновники криптовалюти Squid за «Грою в кальмара» заробили 3,38 мільйона доларів і зникли.

Ford створив електродвигун, який можна встановити у звичайне авто.

Британський стартап створив павербанк для електромобілів у вигляді дорожньої валізи. Аналогією є каністра з бензином, яку тримають у звичайних авто.

На борту Міжнародної космічної станції астронавти NASA виростили перець чилі й приготували з нього тако.

Вчені з Угорщини провели дослідження, де з’ясували, чому собаки нахиляють голову, коли ви з ними розмовляєте.

Фінляндія та Японія планують створити 6G. Технологія 6G важлива для охорони здоров’я, щоб передавати, наприклад, дані про стан здоров’я лікарям або експертним системам у режимі реального часу. Або щоб за допомогою супутників реагувати на катастрофи: землетруси, цунамі, повені та вулкани.

Україна

Mastercard створив застосунок для переказу грошей у соцмережах. «Жабка» – це перший універсальний платіжний сервіс для фізичних осіб і бізнесу в Україні. Він дозволить безпечно оплачувати товари й послуги не покидаючи чату в будь-якій соціальній мережі чи месенджері.

У застосунку «Дія» тепер можна отримати COVID-сертифікат без біометричного паспорта або ID-картки.

3 листопада в Києві на акцію протесту зібралися антивакцинатори. Вони борються проти обов’язкових ПЛР-тестів, COVID-сертифікатів та вважають, що влада влаштувала геноцид проти свого народу. Ми опублікували репортаж про цей протест.

У застосунку «Дія» можна згенерувати дитячий СOVID-сертифікат.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні провів дослідження, скільки невакцинованих українців готові щепитися проти COVID-19.

Український стартап презентував екологічну паперову бритву. Незабаром стартап запустить масове виробництво й продаватиме біорозкладні зубні щітки та бритви авіакомпаніям і готелям.

В Україні проведуть клінічні випробування препаратів Pfizer і Merck проти COVID-19.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь