Спецпроєкти

«Нова» пісня Nirvana і побічні реакції на вакцину проти COVID-19 в українців: новини за тиждень, які ви могли пропустити


Зібрали для вас дайджест важливих новин України і світу за останній тиждень, які ви могли пропустити.

Світ

Компанія LinkedIn відправила частину своїх працівників у всьому світі в тижневу оплачувану відпустку. Опитування, яке проводили влітку 2020 року, показало, що працівники страждають на хронічний стрес на роботі. Тому компанія вирішила боротися з вигоранням.

Психіатрична організація Over The Bridge із Канади запустила музичний проєкт. Штучний інтелект проаналізував пісні учасників «Клубу 27» та на основі даних створив «нові» в їхньому стилі. До 27-мої річниці з дня смерти фронтмена Nirvana вийшла «нова» пісня гурту Drowned in the Sun.

Американське економічне видання Forbes назвало найбагатших людей світу у 2021 році. Серед них 7 українців.

У Чилі 170 жінок повідомили, що завагітніли після вживання протизаплідних пігулок Anulette CD, які видали за держпрограмою.

Європейський суд із прав людини ухвалив рішення, що обов’язкова вакцинація є законною та необхідною в демократичних суспільствах. Там вважають, що обов’язкова вакцинація діє задля «найкращих інтересів дітей».

Україна

МОЗ планує наростити темпи вакцинації проти COVID-19 і сподівається забезпечити вакцинами 60-70 % дорослого населення України до кінця 2021 року

Директорку ліцею на Львівщині судитимуть за булінг школярів. Їй загрожує штраф або громадські роботи.

Сьомого квітня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила річний газовий тариф. З першого травня автоматично побутових споживачів газу переведуть на річний газовий контракт. Він діятиме до 30 квітня 2022 року. За контрактом ціна буде фіксована і не зростатиме протягом року.

Від початку щеплення проти COVID-19 вакциною Covishield (AstraZeneca) зафіксували 816 повідомлень про побічні реакції в Україні. МОЗ опублікувало статистику.

У вівторок 13 квітня українців розпочнуть щеплювати проти COVID-19 китайською вакциною CoronaVac. Її ефективність складає 83,5%.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь