Спецпроєкти

Представництво Apple в Україні та заборона продажу хутра в Ізраїлі: новини за тиждень, які ви могли пропустити


Ми зібрали для вас дайджест важливих новин України та світу за останній тиждень, які ви могли пропустити.

Світ

Apple анонсували глобальні оновлення FaceTime та iOS15. Наприклад, з’явиться функція Focus. Користувач зможе вибрати режими «Не турбувати», «Сон», «Робота», «Особисте» або створити власний. Відповідно до режиму Focus фільтруватиме сповіщення та роботу додатків. Також, покращать захист персональних даних та фільтруватимуть сповіщення.

У США продаватимуть нові ліки від хвороби Альцгеймера. Препарат Адуканумаб руйнує в мозку амілоїдні згустки, які пошкоджують клітини, викликаючи проблеми з пам’яттю та мисленням. Тому ці ліки борються саме з причинами хвороби, а не з її симптомами.

У Барселоні в Музеї Пікассо влаштували «тихий протест» біля робіт художника, щоб нагадати людям про його ставлення до жінок.Студенти прийшли у футболках із написами «Пікассо — аб’юзер» і «Пікассо — тінь Дори Маар».

8 червня, у Всесвітній день океанів, картографи National Geographic визнали існування п’ятого океану, який називають Південним.

Уряд Сальвадору визнав біткоїн офіційним платіжним засобом на території країни. Офіційною валютою Сальвадору є долар США. Обмінний курс до біткоїна, як зазначають у законі, буде вільно встановлювати криптовалютний ринок.

Уряд Ізраїлю вніс поправку до положення про захист диких тварин, яка забороняє торгівлю натуральним хутром в індустрії моди.

Україна

Apple планує відкрити пряме представництво в Україні вже цьогоріч. Проте голова Державної митної служби (ДМС) Павло Рябікін зазначив, що в них є багато митних питань, про частину яких він і сам не знав.

Українцям почали видавати Міжнародні свідоцтва про вакцинацію від COVID-19. Воно дійсне лише у випадку, якщо вакцина є визнаною ВООЗ. Усі вакцини в Україні цей дозвіл мають.

Мінцифра запустила національний портал ЕкоСистема з актуальною інформацією про стан довкілля. Наразі на порталі доступні шість послуг.

Команда ресторанів «Привіт» відкрили пункт безоплатного приймання вторсировини Plastic Club на Золотих Воротах. Сюди ж здають на перероблювання сміття з Китайського, Тайського та В’єтнамського Привітів. Відтепер безоплатно можна привезти чисту, суху й максимально укомплектовану вторсировину в гараж, який розташований за адресою вул. В’ячеслава Липинського, 1-3.

У Київському метрополітені ухвалили правила перевезення моноколіс та електросамокатів у метро.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь