Спецпроєкти

НЛО та фейковий сайт платформи Дія: новини за тиждень, які ви могли пропустити


Зібрали для вас дайджест важливих новин України і світу за останній тиждень, які ви могли пропустити.

Світ

Японія зливатиме забруднену воду зі зруйнованої атомної електростанції Фукусіма в океан. Ця вода використовувалася для охолодження ядерного палива.

Керівництво Діснейлендів скасувало суворий фейс-контроль і дрес-код для акторів, які працюють у парках. Як зазначає Джош Д’Амаро, раніше правила парку вимагали відповідности традиційним гендерним ролям і навіть регламентували довжину нігтів.

Лише 55% жінок у світі мають контроль над своїм тілом, право голосу й доступ до контрацепції. У доповіді «Моє тіло ─ моє діло» Фонд досліджував країни, які надали дані про себе, на право жінок ухвалювати рішення щодо свого тіла й законодавство, яке підтримує або обмежує можливості жінок.

Google показав, як змінилася планета Земля з 1984 до 2020 року. Завдяки Timelapse в Google Earth 24 мільйони супутникових фотографій за останні 37 років об’єднано в інтерактивний 4D-досвід.

«Це найбільше відео планети у світі», ─ заявили в Google.

У міністерстві оборони США підтвердили, що деякі фото і відео зроблені у 2019 році, де зафіксовано «невизначений летючий об’єкт» (НЛО) є справжніми.

Україна

Фішинговий сайт, який мав вигляд платформи «Дія», збирав дані банківських карток українців, пропонуючи їм оформити карантинні виплати у розмірі вісім тисяч гривень.

Українська професійна кіберспортивна асоціація організовує перший в історії кіберфутбольний турнір між футбольними грандами «Шахтар» і «Динамо». Матч відбудеться в межах кіберспортивної дисципліни FIFA 21.

З 19 квітня можна надсилати заявки на отримання 8 тисяч гривень карантинної допомоги. Це стосується ФОПів і найманних працівників з «червоних» карантинних зон. Розповідаємо, як надсилати заявки.

В Україні скасували заборону гомосексуальним людям ставати донорами крові.

У Моршині, що у Львівській області, вакцинують проти COVID-19 більшість дорослого населення в межах експерименту МОЗ. Для цього виділили 2 400 доз вакцини CoronaVac.

Котик для гарного настрою.

Також, ми зробили дайджест новин за попередній тиждень, де розповіли про «нову» пісню Nirvana і побічні реакції на вакцину проти COVID-19 в українців.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь