Спецпроєкти

Обов’язкова вакцинація у Google, Facebook і Netflix та доступна доконтактна профілактика ВІЛ: новини за тиждень, які ви могли пропустити


Ми зібрали для вас дайджест важливих новин України та світу за останній тиждень, які ви могли пропустити.

Світ

Американська співачка Pink виплатить штраф замість норвезьких гандболісток, які відмовилися грати в бікіні під час чемпіонату Європи з пляжного гандболу.

Новий адвокат Брітні Метью Розенгарт подав до суду Лос-Анджелеса клопотання про відсторонення від опікунства Джеймса Спірса.

За допомогою штучного інтелекту чоловік «оживив» свою дівчину. Він створив чат-бот на основі повідомлень коханої, яка загинула.

Бренд Vetements скопіював стиль безпритульного Славіка зі Львова.

Google та Facebook заявили, що вводять обов’язкову вакцинацію для працівників, які повертаються в офіс. Netflix також вимагатиме щеплення від акторів та працівників на знімальних майданчиках.

Акторка Скарлетт Йоганссон подала позов до Верховного суду Лос-Анджелеса на кінокомпанію Disney через одночасну прем’єру «Чорної вдови» у кінотеатрах і на стримінгу Disney+.

У Туреччині палають ліси поблизу туристичних прибережних регіонів. Під час пожеж загинуло троє людей, а влада евакуювала 18 сіл та районів.

Україна

Українці можуть пройти доконтактну профілактику – PrEP – метод, що допомагає запобігти зараженню ВІЛ.

19 серпня, напередодні річниці Незалежності України, у кінотеатрах покажуть найкращі стрічки за попередні 30 років. До списку ввійшли сім фестивальних фільмів та фільмів-подій.

SkyUp та Nike створили нову форму для бортпровідниць. Нову форму бортпровідниці одягнуть вже восени цього року. Це зручний і стильний одяг. Замість спідниці й підборів будуть костюм та кросівки.

Український плавець Михайло Романчук побив рекорд Олімпійських ігор. Також він здобув срібну медаль і став віцечемпіоном Олімпійських ігор у Токіо-2020!

До кінця року Україна отримає 47 мільйонів доз вакцин різних виробників проти COVID-19.

Головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що через штам «Дельта» ситуація в Україні погіршується. В Україні зареєстрували вже 17 випадків інфікування штамом «Дельта». Проте не всі ці випадки зафіксовані в людей, які подорожували найближчим часом.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь