Спецпроєкти

9 сендвічів, які можна взяти із собою (на роботу чи пікнік)


Досить їсти незрозумілі паніні з кіоску біля роботи або втамовувати голод шаурмою. Готуйте собі сендвічі! По-перше, так ви точно будете впевнені якості свого «перекусу». А, по-друге, можете зібрати бутерброди на свій смак, міксуючи в ньому будь-які інгредієнти.

Редакторка розділу «Їжа» Маша Сердюк розповідає рецепти сендвічів, які можна приготувати нашвидкуруч та загорнути їх з собою – на роботу, на пікнік чи у дорогу.

В усіх цих рецептах ви можете брати будь-який хліб – чорний або білий, бездріжджовий або без глютену, зерновий або кукурудзяний, багет або звичайний нарізний батон – усе залежить від ваших смаків. Про те, чим бутерброди та канапки відрізняються від сендвічів, ми вам розповідали, докладніше про це можна почитати тут.

Сендвіч із шинкою і томатами

Дві скибочки хліба змащуємо крем-сиром. На один шматок викладаємо лист салату, нарізані кружальцями помідори та кілька шарів тонко нарізаної шинки. Накриваємо другим шматочком хліба.

Сендвіч із ростбіфом та карамелізованою цибулею

Готуємо карамелізовану цибулю. Цибулю шалот розрізаємо на чотири частини, викладаємо у глибоку пательню та смажимо в олії поки цибуля не стане напівпрозорою. Вливаємо у сковорідку півсклянки сухого вина (біле або червоне – на ваш розсуд, головне, аби сухе), дві гілочки тим‘яну та тушкуємо на мінімальному вогні до повного випаровування вина. Цибуля має стати м‘якою-прем‘якою. Додаємо дрібку солі та перцю, чайну ложку меду та чайну ложку винного оцту. Перемішуємо та прогріваємо все разом 2-3 хвилини.

Тостовий хліб змащуємо діжонською гірчицею (тією, що у зернах). Викладаємо на один шматочок карамелізовану цибулю, порізані мариновані огірки та скибочки ростбіфу. Накриваємо другим шматочком хлібу.

Сендвіч із гуакамоле та нутом

Готуємо гуакамоле. Для цього необхідно дістати м’якоть стиглого авокадо, змішати її із дрібно посіченою кінзою, томатами та цибулею. Додати сіль і перець, вичавити сік із половинки лимону. Добре перемішати та намазати отриману суміш на хліб. Додати консервований нут та листя салату або мікрогрін. Накрити другим шматочком хліба. Нут можна також відварити: для цього необіхдно його замочити на ніч, зранку злити воду, залити новою водою та варити хвилин 20 – поки не стане м‘яким.

Сендвіч із котлетою

Котлети – чи не найзручніший складник сендвічів. Готувати їх можна як із м‘яса, так і з будь-якого іншого продукту. Про овочеві та постні котлети ми вже вам розповідали: рецепти котлет із буряку, моркви та капусти можна подивитися тут; а рецепт котлет з рису, гречки, картоплі або квасолі – тут. Такі сендвічі можна готувати як зі звичайним хлібом, так і з булочками для бургерів. Якщо ви хочете приготувати класичну котлету для бургеру, необхідно взяти свіжу яловичину (не заморожену), подрібнити її м‘ясорубкою або посікти гострим ножем, додати сіль та перець, сформувати котлети та смажити їх на середньому вогні в олії до золотавого кольору з обох боків. Хліб або булочку для бургерів змазати улюбленим соусом, додати лист салату, котлету та улюблені овочі.

Сендвіч із тунцем

Міні-багет розрізаємо уздовж. Змащуємо половинки домашнім майонезом (як приготувати домашній майонез дивіться тут), викладаємо нарізані тонкими кружальцями свіжий огірок і помідори. Додаємо листя салату та, за бажанням, ще нарізану тонкими півкільцями цибулю. Зверху у «гаманець» викладаємо консервований тунець у власному соку.

Сендвіч із сьомгою та рукколою

Темний хліб намазуємо крем-сиром або фетою. Кладемо на одну скибочку жменьку руколи та слабосолену сьомгу та накриваємо ще одним шматком хліба.

Сендвіч із яєчним салатом

Яйця відварюємо вкруту. Коли будуть готові, даємо їм вистигнути, слідом ріжемо дрібними кубиками. Додаємо дрібно нарізаний свіжий огірок та посічену зелену цибулю. Якщо не любите цибулю, можна додати будь-яку іншу зелень на ваш смак. Додаємо сіль і перець та заправляємо сметаною або домашнім майонезом. Добре вимішуємо та намащуємо отриманим салатом хліб.

Сендвіч із хумусом та овочами

Для початку готуємо хумус. Класичний хумус готується лише із турецького гороху, який називається нут, усі інші «хумуси» – з гороху, квасолі, сочевиці або баклажанів – не є хумусом. Так званий хумус з баклажанів – взагалі окрема страва, яка дуже популярна на Близькому Сході: в арабських країнах пюре з баклажанів називається бабагануш, а в Ізраїлі – хацилім. Рецепт класичного хумусу можна подитивися тут. Рецепти інших – тут.

Отже, приготували хумус і намазуємо його на хліб. Додаємо зелень та улюблені овочі – огірки, помідори, моркву, селеру тощо.

Круасан-сендвіч зі смаженим яйцем

Смажимо окату яєчню. Круасан розрізаємо вздовж, у «гаманець» викладаємо яєчню, листя салату, нарізані томати, огірки та будь-які інші овочі на ваш смак. За бажанням додаємо улюблений соус. Якщо ви збираєтесь брати такий сендвіч із собою, то яєчню краще смажити не з рідким жовтком, інакше він витече. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь